Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Mikä AOS on?

Akateeminen Olutseura Yhdistys ry (AOS) – Akademiska Ölsällskapet Föreningen rf (AÖS) on kaikkien oluesta ja olutkulttuurista innostuneiden järjestö! AOS toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä, joten ensisijaisesti jäsenistömme koostuu opiskelijoista. Pyrimme toiminnallamme edistämään oluentuntemusta ja olutkulttuuria yliopiston piirissä. Parissamme viihtyvät niin oluttuntemustaan jo pidempään rakentaneet kuin myös oluen makuun vasta pääsemässä olevat.

Jäsenet pääsevät osallistumaan maisteluihimme etusijalla ja huomattavan edulliseen hintaan.

Järjestömme keskeistä toimintaa ovat:

  • Kuukausittaiset tapaamiset kuukauden ensimmäisenä maanantaina
    klo 18 alkaen. Kantapaikkana Kitty´s Public Housessa, Keskuskatu 6, Helsinki. Joka toinen kuukausi testissä uusia pubeja!
  • Oluen maisteluillat
  • Puolivuosittaiset Olutruokailtamat
  • Ekskursiot panimoihin, pääkaupunkiseudun ja muiden kaupunkien olutravintoloihin sekä alan tapahtumiin
  • Vuosittainen varainhankinta Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaalin lasinpesutalkoilla, joilla työskentelevät jäsenet saavat kiitoksena etuja.
  • Seuraamme ahkerasti alan julkaisuja ja tapahtumia sekä välitämme tietoa jäsenistömme keskuuteen.

Tiedotus tapahtuu tällä sivustolla, jäsenistön sähköpostilistalla (aos-info), Facebookin Akateeminen Olutseura -ryhmässä sekä nyttemmin myös Instagramissa.

Meille on tärkeää, että saamme koko ajan uusia ideoita ja palautetta AOS:n toimintaan liittyen. Periaatteemme on, että kuka vain AOS:n jäsen voi pistää pyörät pyörimään ja järjestää tapahtumia!

Oluissa, etenkin niistä parhaissa, on eroja kuin viineissä ja vielä enemmän. Monipuolisuus sekä maun rikkaus ovat oluen valtteja. Olutkulttuurin puolesta!

Akateeminen Olutseura on perustettu 10.01.2007 Olutravintola Kaislan (nyk. Oluthuone Kaisla) keskihuoneen ison pöydän ääressä. Yhdistys on rekisteröity 16.08.2020. ja liityimme Olutliitto ry:n jäseneksi keväällä 2021. Akateemisen Olutseuran epävirallinen nimi on englanniksi Academic Beer Society, saksaksi Akademischer Bierverein, ranskaksi Société Académique de Bière ja viroksi Akadeemiline Õlleselts.

Akateemisella Olutseuralla on pitkä tapahtumien, maisteluiden ja oluesta bloggaamisen historia, jota pääset tutkimaan alla olevista linkeistä. Ajankohtaista osiosta löydät tuoreimmat tapahtumamme!

Tässä reitit AOSin historiaan

AOS Lasinalunen-haalarimerkki

AOS haalarimerkki, lasinalunen

AOSin virallinen lasinalunen, joka Akateemisissa piireissä myös haalarimerkiksi käy, on paljon pidetty ja jopa palkittu järjestömerkki!

Lasinalusen materiaali on laadukasta kangasta. Olut on lyyrassa kultaisella metallilangalla toteutettu.

Merkkejä myynnissä AOS:n tapahtumissa sekä sopimuksen mukaan! Tiedustella voi hallitukselta sähköpostitse.

Osta omasi tai useampia, hinta vain 3 € / kpl!

Ystävyysjärjestöjämme ja linkkejä muiden keskeisten olutalan toimijoiden pariin

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑