Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Olutkirjoituksia – Rakas AOS

Rakas AOS!

Mitä sinulle kuuluu? Ei olla sattuneesta syystä nähty sitten Kuukausitapaamisen maanantaina 2.3.2020 Kitty´s Public House:ssa. Älä pelkää, ei tämä ole ”Juuri nyt. 365 avautumista AOSin toiminnasta”, sillä pääsinhän jääräilemään riittävästi palattuani aikoinaan raunioituvan AOSin hallitukseen. Ne rauniot on korjattu, ja uutta rakennettu, sillä olethan tänä vuonna rekisteröitynyt. Muutoinkin on vain hyvä, jos uusi hallituksesi keksii pyörän uudelleen, sillä Covid-19 -kriisin vuoksi tilausta niin vanhan kuin uuden pyörän keksimiselle on. 

Niistä uusista ”pyöristä”. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa sinun yhdistyksen kokoukseen, ylimääräiseen tosin, pystyi osallistumaan etänä. Viime Kuukausitapaamisesi oli täysin etänä järjestetty. Olisin halunnut oikeastaan nähdä, miten olisi toiminut perinteiseen ravintolassa järjestettyyn Kuukausitapaamiseen osallistuminen etänä, sillä olisi ollut mielenkiintoista kokea, että saako sen Kitty´sin ”takkahuoneen” The Prancing Pony Inn -tunnelman välitetyksi etänä. Hallituksen jäsenilläsi lienee useamman sadan, jollei jopa 2099 €:n arvoisia älykännyköitä, joilla avata etäosallistujille yhteys helposti. Akkujen kestävyyden ongelman myönnän, mutta ehkä fyysisesti läsnä olevien kännyköitten kesken etäyhteyden ylläpidon vuorottelu voisi ratkaista virtaongelman.

Huomasin myös, että olet saanut uudet nettisivut. Ilokseni huomasin lähes kaiken säilytetyn, vaikken tiedä, onko niillä vanhoilla kolumneilla ja blogikirjoituksilla edes historia-arvoa. Historiankirjoituksen tai edes historian selaamisen kannalta nettisivut taitavat silti olla helpoin tapa tutkia menneitä tapahtumiasi. Nettisivujen katoavuutta paikkaavat paperisia asiakirjoja sisältävät pöytäkirjakansiosi ja niissä olevat toimintakertomukset. Niistä kansioista puolet on varmassa tallessa HYYn arkistossa.

Uusilla nettisivuillasi olut kuohuu ja ilme on raikkaan myyvämpi, mutta selkeä rakenne ilman ylimääräisiä härpäkkeitä on säilytetty. Nyt löytyy jäseneksi liittymiseen lomake. Se madaltanee liittymisen kynnystä, vaikka tosiasiassa lomake toimii kuin sähköposti lähettäen tiedot hallitukselle, mikä oli edellinen tapa liittyä sähköisesti. Myös häirintäyhteistietolomake löytyy. Se ei kuitenkaan lähetä viestiä koko hallitukselle, vaan kulloisellekin yhdenvertaisuudesta vastaavalle hallituksen jäsenelle, kuka hän sitten lieneekään tänä vuonna, sillä sitä tietoa ei ole hallituksen jäsenlistassa. Uusien nettisivujen suurin ero ulkonäön lisäksi on se, ettei uusilla sivuilla ole kategoriat ja arkisto -alasvetolaatikoita sekä ulkoisia linkkejä sisältävää kehysvalikkoa (side frame) sivuston reunassa. En sivussa olevaa valikkoa kaipaa, mutten uusilta sivuilta löydä linkkejä ystävyysjärjestöjesi, HYYn ja ”mitä niitä olikaan” sivuille. Facebook ja Instagram -sivujesi linkit löytyvät nyt näppärästi heti nimesi alta yläkehyksen kuvasta. Siinä onkin mukavasti tilaa tulevien somekanavien linkeille, mihin TikTokkeihin avaatkaan kanavasi.

Covid-19 epidemia on todellakin hiljentänyt toimintaasi, vaan byrokratiapuolella tämä vuosi on ollut historiallisen edistyksellinen niin uusien sääntöjesi, ry-statuksesi kuin nettisivujesi ansiosta. Lisäksi edelleenkin Olutliiton hallituksessa on kaksi hallituslaistasi. Jos liityt Olutliiton jäseneksi, niin 20-luvun alku tulee olemaan osaltasi historiallinen ilman koronamuisteluja. Eihän epidemiaa pois voi historiastasi sulkea, joten hyvää vointia ja turvaetäisyyksiä rakas AOS ry!

Ilmo Teikari

AOSin olutkolumnisti tai ex-kolumnisti, miten sen nyt ottaa, kun ed. kirjoituksesta on jo vuosia

Pssst... editoijan huomautus: verkkosivuston sisällöistä mainittuja asioita fixaillaan hiljalleen... 😉

AOSin aiempi verkkosivusto näytti tältä:

Akateemisen Olutseuran entisen verkosivuston etusivun ulkoasu.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑