Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

SOPP 2014 kuulumisia torstailta

SOPP 2014 sininen olut Pikainen raportti SOPP:sta. Valitan kirjoitusvirheitä, tämä on tosiaan kirjeenvaihtoa perjantain SOPP:sta.

Kuten kuvasta näkyy, niin kaikkien uutuuksien keskeltä ja listan ulkopuolelta löytyi Stadin Panimon Blue IPA, jonka väri oli kuvasta poiketen sinisempi. Maku sen sijaan muistutti lähinnä Sicilia sitruunamehua, siis sitä pienessä keltaisessa pehmeässä muovipullossa myytävää sitruunamehua. Ei se pahaa ollut, lähinnä koomista.

Muita listauksen ulkopuolisia oluita olivat Teerenpelin mainio, muttei aivan huippuhyvä IPA ja maistamatta jäänyt Märzen sekä Hiisin saisoniksi varsin erikoinen Puzz Sour Saison 7,5%, jota kannattaa ottaa maisteluannos, jollei happamuus pelota liikaa.

Kannattaa maistaa poimintoina olutlistalta (klo 16 jälkeen ei muuten ohjelmavihkosta enää saanut sisääntullessa, joten ei hätää niitä on vielä pe ja la jaossa) Hypervaahtoava Ruosniemen Panimon Vaniljaportteri 6,1%, Beer Hunter´sin Mufloni Mandarina IPA 5,5% ja Maku Brewingin Indian Pale Ale 6,8%.

Pettymyksen tuottaneita olivat

– Liiian lämpimänä tarjoiltu Malmgårdin XXV Dark Saison, joka on Suomen Olutseuran 25-vuotisjuhlien kunniaksi pantu tumma, sahtimainen Saison. Olosuhteet eivät torilla toki ole parhaimmillaan oluille, mutta Sahdin ja Saisonin yhdistelmä ei ainakaan lämpöisenä mieltä ylentänyt.

– Hollolan Hirven YlämaanHirvi 7,7%. Makeahko skottityylinen ale vaikutti lähinnä sahdinpanijan epäonnistuneelta yritykseltä tehdä olutta. Sääli sinällään, sillä Hollolan Hirvi Suomen ainoana kaupallisena kivisahdin tekijänä on kohtuullisesti onnistunut esim. APAn kanssa (AmeriikanHirvi).

– Edelleenkään ei SOPP:ssa juomavettä saa kuin ostamalla parin euron vesipullo. Reputhan pitää jättää narikkaan ja vessojen vesi ei ole juomiskelpoista. Erikoinen juttu on muuten, ettei tässä tässä maassa olutfestareilla ole vesihanaa. Olutharrastaja haluaisi nollata makuaistinsa vedellä, ja saattaisi muillekin vesi maistua.

Ja niistä hinnoista. Vesi 0,5 L 2€ ja 0,33 L hiilihapotettu 1,5€. Oluet 0,2 litran maisteluannos 3,5 – 4 € ja 0,4 L 7 – 8 €. Osa oluista 0,33 L:n pulloissa, jolloin hinta isomman maisteluannoksen verran. Kallista on kuten aina laatuoluen kanssa Suomessa, mutta nyt rahat menevät pienpanimoille, joille toki kuluja tulee tapahtuman tilavuokrasta, työntekijöistä jne.

Onnistumisia ja pettymyksiä. Vaan listalla on niin hurja määrä pienpanimoiden  huolella pantuja oluita, että kyllä SOPP:sta löytyy taatusti kesän ja jopa vuoden paras olut, mitä olet maistanut. Ja perjantaina ei vielä 22:30 ollut täysin loppunut mikään juoma, Kivisahtia ja Hiiden Lutakkoa Liekeissä oli tulossa lisää perjantaille.

IT

 

Advertisement

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑