Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Berliinin kirjeenvaihtaja: Hamppuolut ja Kreuzbergin kauppahalli

Kävin äskettäin kierroksella Kreuzbergissa. Sieltä tuli löydettyä varsin poikkeuksellinen mausteolut – nimittäin kaikkea hamppuista myyvän Hampputalon hamppuolut. Tämän lisäksi Neun Markthallenista löytyi varsin oiva pieni panimoravintola Heidenpeters.

Hampf Haus löytyy Oranienstraßen varrelta.

Tämä visiitti oli aika lähellä Nikolain päivää, jolloin kiltit lapset saavat jo hamppua... eikun olutta... eikun siis pieniä lahjoja.
Tämä visiitti oli aika lähellä Nikolain päivää, jolloin kiltit lapset saavat jo hamppua… eikun olutta… eikun siis pieniä lahjoja.

Turn (turn.de) -hamppuolut
Ei paljon sanottavaa väristä (kts. kuva), joka ei ollut vihreä. Tuoksu aika voimakas ja kukkainen. Niin ikään maussa kukkaa ja yrttisyyttä – yllättäen ei ruohoisuutta. Laihahkoa ja makeaa. Ei oikein katkeroa. Ei erityisen hyvää jossei nyt pahaakaan. Maista, jos omituisuudet kiinnostavat.

★★☆☆☆
4,9 % ABV. 0,33 litran pullo.

Reissun varsinainen helmi oli kuitenkin Neue Markthallenin Heidenpeters-pikkupanimo. (Kesä)torstaisin sen oluita on tarjolla myös markkinahallin ulkoilmaruokatorilla. (Ohimennen huomautus: Tämä ei noin vain olisi laillista Suomessa, jossa on tiukempi anniskelulainsäädäntö. Vaikka luvat saataisiin pitäisi anniskelualue rajata ja sitä pitäisi valvoa.)

En tajua, miten berliiniläisillä panimoilla on vain hienoja logoja.
En tajua, miten berliiniläisillä panimoilla on vain hienoja logoja.

Join oluista kahta ensimmäistä paikan päällä ja kolmatta ostin pullon kotiin. (Toinen huomautus: Jälkimmäinen ei käsittääkseni olisi mahdollista Suomessa, vaan panimolla pitäisi olla erikseen ravintola ja elintarvikekioski ulosmyyntiin. Ulos saisi myydä vain alle 4,7-prosenttisia oluita.)

Buckwheat Juniper Ale
Nimi ja ainekset kuin Skyrimista ja makukin aika omalaatuinen. En tiedä, onko tässä korvattu kaikki muut mallasaineet tattarilla, mutta mahdotonta tämä ei ole sillä tällaiselta pohjalta valmistetaan gluteenitonta olutta.

Katajanmarjaoluessa marjaisa tuoksu ei yllätä. Väri on tumma ja punertava – kuin kokiksessa. Luultavasti marjoista johtuu myös oluen kitkeryys. Olut on tumma, mutta siinä on yllättävän vahva alkoholin maku. Muistuttaa paljon itäporttereita, mutta on hieman kevyempi ja raikkaampi.

★★★★☆
5,8 % ABV. 0,3 litraa. Hinta 3 euroa.

Sekä edellisessä että seuraavassa ei oikein ollut vaahtopäätä.

Pale Ale
Väri on kirkas ja ruskea. Ihan hyvä happoisuus ja pyöreä helppo katkero. Ruohoinen ja sitruiksinen.

★★★☆☆
5,2 % ABV. 0,3 litraa. Hinta 2,50 euroa.

Heidenpeters Citra Ale.
Heidenpeters easy Citra Ale.

Easy Citra Ale
Kestävä vaahto ja kaunis pitsi. Tuoksu kukkainen ja trooppinen. Maistuu hedelmäiseltä ja humalan mukaisesti sitruksiselta. Maussa myös vähän appelsiinia. Siitä huolimatta, että jään kaipaamaan enemmän katkeroa, perkeleen hyvää. Ainakin pullosta vähän turhan hiivainen.

★★★★☆
4 % ABV.  0,5 litran pullo.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑