Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Berliinin kirjeenvaihtaja: Punk-rockia ja ale-alea

Viikko sitten tie vei Badehaus Szimpla Musiksaloniin kuuntelemaan punkkia ja maistelemaan ööliä. Tapahtuman konsepti on yksinkertainen: vaihtuva paikallinen panimo tuo maisteltavaksi oluen/oluita ja miljöö sisustetaan panimon henkeen enemmän tai vähemmän sopivalla musiikilla. Loppuillasta soittaa livebändi.

Täytyy sanoa, että jouduin harhaan luullessani maistelun olevan mallia ”istutaan pöydässä ja maistellaan useita oluita”. Paikalle oli raijattu vain yksi Hops & Barleyn erikoisolut.

Illan anarkistiseen DIY-teemaan sopien oluella ei ollut varsinaista nimeä eikä se edustanut myöskään mitään tiettyä oluttyyppiä. Yhdessä vaiheessa sitä kutsuttiin nimellä ”ale-ale”. Kaikki muu mitä sain kyseisestä alesta kuulla oli:

ALE-ALE?

Uusiseelantilaista humalaa, neljää erityyppistä mallasta. Ale.

”Jouduin” siis kokeilemaan itse:

Väri oli kirkas pronssinen. Tuoksu kukkainen ja mausteinen. Maku makeahko, rehevä ja etten sanoisi jopa pippuriseksi. Hedelmäinen, maukas, mehukas. Hyvä pitkä katkero.

Tiedustelin:
 Yes, but what kind of an ale? Most definitely not a double pale ale or a dark ale?
 Just an ale.
— Well. Of course the most important thing is that it is a good ale. Which it is. Cheers!

★★★★☆
Hyvin lajityypillinen jenkki-tyyppinen ale. Siis hyvin lajityyppistä Hops & Barleyta. Jos et ole nyt Berliinissä, et tule tätä juomaan, sillä se on panimon monta kertaa kuussa vaihtuvaa hanavalikoimaa.

Tapahtumassa on seuraavan kerran koettavana BrewBaker-panimo ja jatsia.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑