Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Prost! AOS Oktoberfest-exculla

Naisvoittoinen ryhmä (80% naisia) Akateemisen Olutseuran kasvatteja intoutui osallistumaan Suvilahden Kattilahalliin suuntautuneelle Oktoberfest-exculle torstaina 18. päivä lokakuuta. Odotukset olivat korkealla, koska tapahtumaa oli mainostettu mielenkiintoisena, Münchenin 200-vuotista perinnettä Suomeen jalkauttavana suurena tapahtumana. Tuhat henkilöä sisäänsä mahduttava Kattilahalli on tilana suuri ja niinpä oli enemmän kuin yllätys kun koko halli oli lähes tyhjä lukuunottamatta kovaan ääneen joikaavaa saksalaista bändiä sekä työpäivän päätteeksi viihteelle lähtenyttä olutkansaa, jota oli paikalla muutama pöydällinen. Tämä selittyi todennäköisesti valitsemallamme excupäivällä, joka oli arkipäivä sekä aikaisella (klo 18) tapaamisajankohdalla. Lopulta juhlakansaa saapui “Bierhalleen” tasaisesti illan kuluessa ja illan loppupuolta kohden pöydät notkuivat janoisista, saksalaiskulttuurista nauttivista ihmisistä.

Illan aikana AOS edusti iloisesti järjestöään osallistumalla Oktoberfest-hatut päässä saksalaishenkiseen pöydällä tanssimiseen. Lisäksi olutseuralaiset maistelivat kriittisellä tutkijanotteella tarjolla ollutta olutta litran tuopeista. Oktoberfestin tarjontaan kuuluivat erityisesti tapahtumaa varten saksalaisen perinteen mukaan valmistettu hieman yli 5 % lager-olut, radler (oluen ja sitruunalimsan sekoitusta), omenasiideri, Schlumberger Sekt-kuohuviini sekä valko- ja punaviini. Lisäksi tarjolla oli myös Underbergia. Oktoberfestiä varten valmistettu olut oli tanskalaisen Gourmetbryggeriet-yrityksen olutta, mutta se oli valmistettu yrityksen Saksassa olevassa panimossa.

Oktoberfestin tarjontaan kuului myös perinteistä saksalaista ruokaa kohtalaisen edulliseen hintaan. Suurena pettymyksenä totesimme, että tapahtuman oluttarjonta oli sangen yksipuolinen ja pieni. Lisäksi tipatonta kuukautta viettäville juhlijoille tuli pettymyksenä alkoholittoman oluen puuttuminen valikoimista. Lisäpisteitä Oktoberfest sai juhlapaikan sijainnista, koska Suvilahteen oli helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä.

Oktoberfestin tunnelma parani illan kuluessa. Tästä huolimatta tunnelma oli kuin köyhän miehen Münchenistä: sinivalkoiset värit katossa peittivät hädin tuskin hallin karut puitteet. Positiivista antia olivat tarjoilijoiden asut, koska miestarjoilijat olivat pukeutuneet lederhoseneihin ja naiset perinteitä kunnioittaen dirndl-mekkoihin. Paikan päällä saattoi myös vuokrata näitä kyseisiä vaatteita, mutta AOS tyytyi tällä kertaa hattuihin, oluen maisteluun ja mukana laulamiseen. Ja ennen kaikkea pitämään hauskaa!

 

Advertisement

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑