Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Maisteluillan satoa: oluiden kaksintaistelut

Maisteluillan teemana olivat oluiden kaksintaistelut. Edustettuina olivat belgialaiset blondit, englantilaiset country alet, hedelmäyllätys (luumuolut vastaan siideri!) ja brittien saarien tummat. Makuraadissa oli kaiken kaikkiaan 29 henkeä, joista loppua kohden 27 palautti arviointipaperinsa tarkastettaviksi. Ensimmäisten oluiden kohdalla ei vielä paljon kommenttia ilmestynyt paperille, mutta loppua kohden mielipiteitä alkoi yhä enemmän löytyä. Eniten intohimoa herättivät London Porter ja Old Engine Oil, joiden paremmuudesta kiisteltiin mm. piirtämällä kaavioita maun kokonaisvaltaisuudesta ja pituudesta. Ecaussinnesin luumuinen La Penneffoise oli monelle myös ristiriitainen tuttavuus, ja tämä ilmenikin lievänä kerettiläisyytenä kun siideri äänestettiin taisteluparinsa voittajaksi!

Alla parien voittajat, maistajien kommentteja oluista sekä lyhyet esittelyt oluista, joita käytettiin itse tilaisuudessa maistelun apuna.


Belgialaiset Blondit
Duvel

, Belgia: 8,5%; 24 EBU; 6,5 EBC


Petrus Blond

, Belgia: 6,6%; 17 EBU; 16 EBCTyypillistä vaaleille belgeille on niiden hedelmäisyys ja hiivan tuomat makuvivahteet, jotka voivat eri oluiden välillä hyvinkin erilaisia. Näistä oluista pitäisi siis löytää hedelmäisyyttä, ehkä banaania ja mausteisuutta ja jonkin verran hiilihappoisuutta. Oluiden vaahtoa kannattaa tarkkailla ja verrata. Varsinkin Duvel palkitsee vauhdikkaan lasiin laskemisen tuhdilla, runsaalla ja pitkäkestoisella vaahdolla.Tuleeko alkoholi oluissa läpi, vai onko se onnistuttu peittämään, kuten kunnon belgioluissa kuuluu?Äänet:


Duvel 11


Petrus Blond 4

1 tyhjäKommentit
Duvel
Liikaa hiilihappoa, saunaolut?

Viinapiru.

Hiivaista, hapokasta, vaahtoaa kiinteästi ja pidempään kuin Petrus.

Puraisee.

Hyvä vaahtokukka, mukava tuoksu.

Maku parempi mitä haju antaa odottaa.

Liian vähän humalaa.
Petrus Blond
Liian makea, Werther

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑